İşkenceyle kardeşini öldürme davasında savunma: Allah’ın takdiri!

31 Temmuz 2016'da Batman Huzur Mahallesi'nde oturan Amine Demirtaş, telefonla başkalarıyla görüştüğü ve cep telefonu şifresini vermediği gerekçesiyle ağabeyi K. D. tarafından darp edilip elektrik verilerek öldürülmüştü. Cinayetle...

31 Temmuz 2016'da Batman Huzur Mahallesi'nde oturan Amine Demirtaş, telefonla başkalarıyla görüştüğü ve cep telefonu şifresini vermediği gerekçesiyle ağabeyi K. D. tarafından darp edilip elektrik verilerek öldürülmüştü. Cinayetle ilgili Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı. Tutuklu sanık ağabey K. D. ile tutuksuz yargılanan anne A. D. ve baba M. D. duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği'nin yanı sıra pek çok toplum kuruluşu ve avukat izledi.

''ALLAH'IN BİR TAKDİRİDİR’

Habertürk'ten Bayram Kutlu'nun haberine göre, tutuklu sanık K. D., suçlamayı kabul ederek "Amine ile ilişkim çok iyiydi. Daha önce hiç dövmedim. O gün dövdüğüm doğrudur. Bayılmıştı. Ayılması için müdahale ettim. Öleceğini bilseydim elektrik vermezdim. Elektriği de ayılması için verdim. Ama canavarca öldürmedim. Allah beni kör etti. Kız kardeşimi döverken içime şeytan kaçmıştı" diyerek kendisini savundu. Baba M. M. D. ise ifadesinde "Allah'ın bir takdiridir" dedi.

Savunmaların ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İddianamede K. D. için "eziyet çektirerek kardeşini kasten öldürmek"; baba M. D. ile anne A. D. için de "icrai davranışa eşdeğer ihmali davranışla eziyet çektiren alt soyu kasten öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış