İSKİ "Herkes faturasını yüzde 10 azaltabilir" diyerek detaylı bilgi verdi!

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı ve su faturalarının düşüp düşmeyeceği gibi sorulara yanıt verdi.

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı ve su faturalarının düşüp düşmeyeceği gibi sorulara yanıt verdi. Solmaz, su faturalarının düşürülmesi için bazı ipuçları paylaştı ve herkesin faturalarını yüzde 10 azaltabileceğini belirtti.

Solmaz, EKOL TV'de yaptığı açıklamada, vatandaşların su tüketimlerini yüzde 10 azaltabileceklerini söyledi. Hayat standartlarını değiştirmeden bu hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Solmaz, duş süresinin 10 dakikadan 9 dakikaya indirilmesini, bulaşık ve çamaşır makinelerinin dolu çalıştırılmasını, iklime uygun bitkilerin tercih edilmesini ve sanayi kuruluşlarının geri dönüşüm suyu kullanmasını önerdi. Bu önlemlerin hem karbon ayak izini azaltmayı hem de su arzını sürdürülebilir kılmayı amaçladığını vurguladı.

Solmaz, İstanbul'da önümüzdeki 1-2 yıl içinde herhangi bir su sıkıntısı beklemediklerini belirtti. Uzun vadeli projeksiyonlarının 2053 yılına kadar hazır olduğunu belirten Solmaz, bu projeksiyonlar arasında Melem Barajı'nın tamamlanması, terfi istasyonları, Rezve ve Mutludere projeleri ve bu yıl sonuna kadar 100 bin metreküplük bir deniz suyu arıtma tesisinin ihalesi yer alıyor. Solmaz, bu çalışmaların İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandığını ve susuzluk sorunu yaşanmayacağına inandıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.