İslahiye'de Deprem Yaralarına Rağmen Pul Biber Hasadı Başladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremden etkilenen işçiler, kırmızı pul biber hasadında zor koşullara rağmen büyük bir özveriyle çalışıyor. Biberin toplanmasından pul bibere dönüşmesine kadar geçen süreçte emek veren işçiler, hem deprem yaralarını sarıyor hem de geçimlerini sağlıyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Türkiye'nin önde gelen kırmızı pul biber üretim merkezlerinden biri olan bölgede hasat dönemi başladı.

26 bin dekar alanda yetiştirilen biberler, sabah erken saatlerde toplanarak işleme tesislerine götürülüyor. Depremden etkilenen mevsimlik işçiler, zor şartlara rağmen çalışmaya devam ediyor. Çoğunluğu depremde yakınlarını kaybetmiş ailelerden gelen işçiler, kavurucu güneşin altında biberleri saplarından ayırıp kurutma işlemi için hazırlıyorlar.

​​​​​​​

Besra Talay, birçok akrabasını kaybettiğini belirterek, "Güneşin ve biberin acısı işimizi zorlaştırıyor ama çalışmak zorundayız" diyor. Semin Tentek ise her şeye rağmen çalışmak zorunda olduklarını vurgularken, "Deprem sonrası işçi sayısı azaldı, herkes bir yerlere dağıldı" ifadelerini kullanıyor. Zeliha Tatbak da işçi sayısındaki düşüşün altını çizerek, "Milletin malı da canı da gitti" diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.