Islak imza artık kullanılmayacak: E-imza kullanımı artıyor

Elektronik İmza Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2004’ten bu yana ortalama 20 yılda 7 milyonu aşkın kişi ve kurum, elektronik imzaya geçiş yaptı. Bu sayıya mobil imza kullanıcıları da dahil edildiğinde hizmetten yararlananların sayısı 8 milyonu aşıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan son verilere göre, Türkiye'de 2023'ün üçüncü çeyreği itibarıyla 7 milyon 118 bin e-imza ve 935 bin 805 mobil imza kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Bu rakamın 2021 yılının sonunda yaklaşık 5,5 milyon seviyesinde olduğu kaydediliyor. E-Duvar Kurucu Ortağı Serdar Tur, dijitalleşmenin artmasıyla e-imza kullanıcı sayısının kısa sürede 10 milyonu aşacağını öngörüyor ve e-imzanın işletmelere birçok avantaj sağladığını vurguluyor.


HALA E-İMZA KULLANMAYAN ŞİRKETLER VAR

Serdar Tur, e-imzanın işletmelere ve çalışanlara birçok fayda sağladığını belirtiyor. Zamanın günümüzde en değerli kavram olduğunu vurgulayan Tur, e-imzanın işletmelere zaman tasarrufu sağladığını ve bu sayede çalışanların daha verimli olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, dijitalleşen iş dünyasında evrakların hızlıca imzalanıp iletilmesinin çalışanların memnuniyetini artırdığını ve ekiplerin diğer işlere daha fazla zaman ayırmasını sağladığını belirtiyor.

Serdar Tur'a göre, e-imza hizmetiyle henüz tanışmamış olan şirketler bulunmakta. Bunun nedeninin, e-imzanın karmaşık gelmesi ve güvensizlik hissi olduğunu belirtiyor. Ancak, Tur e-imzanın ıslak imzanın yerine geçtiğini ve daha güvenli bir seçenek olduğunu vurguluyor. E-Duvar olarak, e-imza hizmetlerinin bireysel ve kurumsal kullanımlarına yönelik çözümler ürettiklerini ve süreçler hakkında şeffaf bir şekilde bilgi verdiklerini belirtiyor.

Serdar Tur, e-imzanın şirketler için kağıt israfını önlediğini ve çevre dostu bir seçenek olduğunu belirtiyor. Ayrıca, e-imzanın erişilebilir fiyatı, güvenliği, ücretsiz teknik destek gibi avantajları olduğunu ifade ediyor ve müşteri memnuniyetini önemsediklerini ve hizmet kalitelerini optimize ettiklerini sözlerine ekliyor. Gelecekte, e-imza paketleriyle güvenli elektronik sertifika sağlayıcısı olarak öncü olmayı hedeflediklerini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı