İslam Bankası Türkiye'ye geliyor

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası Türkiye'ye geliyor. İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Saleh Jelassi, Türkiye'de elektrik üretim, iletim ve dağıtımıyla doğalgaz depolama alanlarında altyapı yatırımlarına...

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası Türkiye'ye geliyor. İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Saleh Jelassi, Türkiye'de elektrik üretim, iletim ve dağıtımıyla doğalgaz depolama alanlarında altyapı yatırımlarına ihtiyacın arttığının bilincinde olduklarını söyledi. 

Jelassi, "Güçlü bir talep ve banka tarafından kabul edilebilir projelerle, Türkiye'ye gelecek 10 yılda enerji yatırımları için ciddi bir destek sağlamayı planlıyoruz. Bu süreçte, Türkiye'nin de hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji alanı destekleyeceğimiz temel alanlardan biri olmaya devam edecek. Öte yandan, finansmanımız tabi ki yenilenebilir enerjiyle sınırlı değil. Temiz enerji üretimi, enerji depolama, elektrik ve doğalgaz dağıtım sistemlerine de yoğunlaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Jelassi, bankanın Konya-Karapınar'da gerçekleştirilecek güneş enerjisi projesinde yatırımcıları destekleyeceğini belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

2 Mayıs 2024 güncel altın tutarları
2 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
Simit Fiyatlarında Devrim: Ticaret Bakanlığı Kontrolü!
Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
Türk Şirketleri ABD Yaptırımlarının Hedefinde: Rusya'ya Destek İddialarıyla Gerginlik