İslam Memiş dolar için uyarıda bulundu: "Mart’ta 32 liraya yerleşmesini umuyorum."

İslam Memiş, Borsa İstanbul'daki yatırımcıları uyararak kar satışlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, mart ayındaki Dolar kuru tahminini de paylaştı. İslam Memiş', "Mart’ta 32 liraya yerleşmesini umuyorum." ifadelerini kullanarak dolar için beklentisini dile getirdi.

İslam Memiş, Borsa İstanbul'daki yatırımcıları uyararak kar satışlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, mart ayındaki Dolar kuru tahminini de paylaştı. Yatırımcıları mevcut piyasa koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gelecek dönemde döviz kurlarındaki olası değişikliklere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. İslam Memiş'in tahminleri ve yorumları ise şu şekilde:

BİST 100 ENDEKSİ:

Haftanın kapanışını 9.374 puan seviyesinden tamamlayan piyasada, mevcut bant aralığı devam ediyor. Bant aralığı, 8.400 ile 9.400 puan arasında şekilleniyor. Ancak, yatırımcılara yükselişlerin kalıcı olmayabileceği ve teknik olarak kâr satışlarının gerekliliği konusunda uyarılarda bulunuluyor.

DOLAR/TL KURU:

31,10 lira seviyesinde güçlü bir destek noktası belirlenmiş durumda. Üst tarafta ise 31,65 lira seviyesi önemli bir direnç olarak öne çıkıyor. Şubat ayında 31 lira seviyesinde konsolide olan dolar/TL kurunda benzer bir seyir öngörülüyor. Mart ayında ise 32 lira seviyesine doğru bir hareket beklentisi bulunuyor.

EUR/USD PARİTESİ:

Haftaya 1,0824 seviyesinden başlayan piyasa, kısa vadede 1,07 ile 1,09 arasında dalgalanmasını sürdürüyor. Kişisel analizime göre, teknik olarak 1,07 seviyesi dip noktası olarak görülüyor. Bu yıl için hedeflenen 1,12 ile 1,15 aralığına ulaşılması bekleniyor, dolayısıyla bu seviyelerin şu an için uygun fiyatlar olduğunu belirtebilirim. Bu hafta ise 1,09 seviyesinin test edilmesini umut ediyorum.

ONS ALTIN (XAU/USD):

Altın, şu anda 2.033 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu hafta, 2.000 ile 2.050 dolar aralığını yakından izleyeceğim. Orta ve uzun vadede, 2.150 ile 2.350 dolar arasında bir fiyat hedefim olduğu için, düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngörüyorum.

GÜMÜŞ ONS (XAU/USD):

Gümüş, 22,81 dolar seviyesinde destek bulma çabası içerisinde. Öncelikli hedef 24 dolar seviyesinde belirlenmiş durumda. Bu seviyelerin yılın dip noktaları olduğunu düşünüyorum. Yıl sonuna kadar ise hedefim 32 dolar seviyesinde, bu nedenle mevcut seviyelerin uygun olduğunu düşünüyorum. Bu hafta, 23,20 dolar direnç noktasını yakından takip edeceğim.

BITCOIN (BTC):

Bitcoin, şu an 51.500 dolar seviyesinde işlem görüyor ve aşağı yönlü bir hareket alanı bulunuyor. 48.000 ile 58.000 dolar arasındaki bant aralığı hala geçerliliğini koruyor. Bu hafta, 50.000 dolar seviyesini destek noktası olarak yakından izleyeceğim.

"Bu hafta cuma günü Avrupa’da enflasyon verisi var. Sakin bir hafta geçirilmesini umuyorum. Bu hafta dolar karşısındaki enstrümanlarda yukarı, dolar endeksi (dxy) aşağı yönlü trendler umuyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu