İslam Memiş kesin konuştu: Bu hatayı sakın yapmayın!

Son dönemde Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler, ABD başkanlık seçimleri ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gitmesinin beklenmesi, piyasalarda dalgalanmalara yol açtı.

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler, ABD başkanlık seçimleri ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gitmesinin beklenmesi, piyasalarda dalgalanmalara yol açtı.

Bu küresel dalgalanmalar, yatırımcıları endişelendirirken birçok kişi ekonomistlerin tavsiyelerine kulak veriyor. Özellikle Pazartesi günü borsa ve Bitcoin'deki sert satışlar dikkat çekti. Borsalarda yaşanan yüzde 6'lık düşüş ve Bitcoin'de görülen yüzde 20'yi bulan değer kaybı, para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in kritik uyarılarda bulunmasına neden oldu.

Pazar günü yaşanan olaylar, Ortadoğu'da İran ve İsrail arasındaki gerginlikler ve ABD başkan adayı Donald Trump'a yapılan suikast girişimi sonrası Bitcoin'deki rekor yükselişin ardından sert bir düşüş yaşandı. Bitcoin, bir günde yüzde 20 değer kaybetti ve 49 bin dolara geriledi; şu anda ise 53 bin dolardan işlem görüyor.

Ekonomist İslam Memiş, Bitcoin yatırımı yapmayı düşünenlere önemli bir uyarıda bulundu. Kredi çekerek Bitcoin almak isteyen yatırımcılara karşı çıkan Memiş, "Yüzde 20 düştü diye bankadan kredi çekip alırsanız iflas edersiniz, bu tarz şeyleri yapmayın, hayatınızı kaybedebilirsiniz," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.