İslam Memiş ters köşe yaparak en uygun yatırım aracını açıkladı

FED Başkanı'nın açıklamaları ve İsrail'in İran ve Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından piyasalarda dalgalanma yaşanırken, altın ve döviz piyasaları uzmanı İslam Memiş, küçük yatırımcılara rehber niteliğinde açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, FED Başkanı'nın açıklamaları ve savaş haberlerinin etkisiyle geçen haftanın sonunda piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. YouTube kanalından yaptığı açıklamalarda, piyasalarda karışıklığın yaşandığını vurguladı ve "İran misilleme yaptı, ancak altın ve gümüş fiyatları tepki vermedi, sadece borsa hareketlendi" dedi. Ayrıca, doların yıl sonuna kadar yükseliş trendini sürdürebileceğini belirtti.

Memiş, Euro'nun bu hafta dolar karşısında daha avantajlı olduğunu söyleyerek, altın piyasasında ise her gerilimde yükseliş beklemenin doğru olmadığını ifade etti. Teknik düzeltmelerin hala tamamlanmadığını ve ons altının 2580-2680 dolar arasında seyrettiğini, gram altının ise 2980-3080 lira seviyelerinde takip edileceğini söyledi.

Külçe altın yerine Cumhuriyet altını almanın daha mantıklı olduğunu belirten Memiş, Türkiye'deki işçilik maliyetlerinden dolayı külçe altının daha pahalı olduğunu hatırlattı. Ayrıca, birikimlerini değerlendirmek isteyenler için Euro'nun bu hafta en ucuz yatırım aracı olduğunu ve ons düştüğünde parite üzerinden altın alım fırsatı yaratabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.