İslam Memiş'ten Ağustos ayı uyarısı: Dolar, altın ve gümüş birbirine girecek!

İslam Memiş, ABD'den gelen enflasyon verilerini değerlendirerek dolar, euro, borsa, altın ve kripto paralar için dikkat çekici bir tarih belirledi ve Ağustos ayı için "savaş" uyarısında bulundu.

İslam Memiş, ABD'den gelen enflasyon verilerini değerlendirerek dolar, euro, borsa, altın ve kripto paralar için dikkat çekici bir tarih belirledi ve Ağustos ayı için "savaş" uyarısında bulundu. Memiş'in tv100.com'daki "Piyasalar için iki belirsizlik FAİZ-SAVAŞ!" başlıklı yazısında, küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisinin dün açıklandığını belirtti. Beklentilerin altında kalan ABD TÜFE rakamları, piyasalarda keskin dalgalanmalara yol açarak Fed'in faiz indirim beklentilerini yeniden canlandırdı.

Dolar endeksi dışındaki tüm enstrümanlar yükselirken, piyasaların tepkisi şu şekilde oldu:

BIST 100 endeksi günü %2,62 artışla 11.024 puan seviyesinde tamamladı. Dolar/TL, dolar endeksinin değer kaybetmesine rağmen 32,83 lira seviyesinde kapandı. EUR/USD paritesi 1,0827'den 1,09'a yükseldi. Ons altın (XAU/USD) 2.370 dolardan 2.424 dolara çıktı. Gram altın 2.521 liradan 2.570 liraya yükseldi. Ons gümüş (XAG/USD) 30,80 dolardan 31,75 dolara çıktı. Gram gümüş 32,52 liradan 33,55 liraya yükseldi. Bitcoin (BTC) ise 53.432 - 59.505 dolar aralığında işlem gördü.

Enflasyon belirsizlikleri yavaş yavaş ortadan kalkarken, önümüzdeki aylarda faiz indirimleri gündeme gelebilir. Ancak, piyasalar için büyük bir endişe de savaş riski. Dünya liderleri bu konuda sık sık uyarılarda bulunuyor ve bu durum, tüm yatırım araçlarını etkileyebilir.

Enflasyonun düşmesi, faiz indirim ihtimalini güçlendirirken, küresel siyasi gerilimler piyasalarda belirsizlik yaratıyor. Bu karmaşık ortamda piyasaların tepkisi belirsiz. Şu anda faiz indirimleri fiyatlanırken, Ağustos ayında savaşın etkileri hissedilebilir. Bu durum piyasaları çıkmaza sokabilir ve kısa vadede farklı fiyatlamalara yol açabilir.

Ancak, bu karmaşık tabloyu bir kenara bırakıp, haftanın keyfini çıkarmak gerektiğini unutmayalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.