İslam Memiş'ten altın için yeni tahmin: Yıl sonu rakamını açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonundaki tahminini paylaştı. Memiş'in değerlendirmesine göre, "Yıl sonunda gram altın 3000 TL seviyesinde olacak."

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonundaki tahminini paylaştı. Memiş'in değerlendirmesine göre, "Yıl sonunda gram altın 3000 TL seviyesinde olacak."

Altın fiyatları, 2023 yılında rekor seviyelere ulaşmış olup, 2024'e nispeten daha sakin bir başlangıç yapmıştır. ABD Merkez Bankası (Fed) fiyatların yüzde 25'lik bir artışındaki rolü ile dikkat çekerken, diğer merkez bankalarının altın talebi ve jeopolitik risklerin etkisi yüzde 22 olarak belirlenmiştir.

2024 yılına dair altın tutarlarıyla ilgili beklentiler ise net bir şekilde şekilleniyor. Ekonomistler, bu yıl altın fiyatlarında güçlü bir yükseliş öngörüyorlar. Fiyatları etkileyen faktörler arasında ABD Merkez Bankası'nın etkisi büyük bir rol oynarken, merkez bankalarının altın talepleri ve küresel jeopolitik riskler de önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

Altın, ekonomik belirsizlikler ve risk algısının yüksek olduğu dönemlerde güvenli liman olarak görülmesi nedeniyle yatırımcılar arasında popüler bir tercih olmaya devam ediyor. 2024'te altın fiyatlarındaki potansiyel yükseliş, ekonomik gelişmeler ve küresel olaylarla yakından ilişkilendirilerek, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam edecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mayıs Ayında Euro Bölgesi Enflasyonu Yükseldi
4 Yıl Sonra Swap Hariç Net Rezervler Pozitife Geçti
Borsa günün ilk yarısında yükselişe geçti
Altın düşüyor mu? 31 Mayıs altın fiyatları
Altın, dolar ve euro yükselişte!