İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin Kritik Uyarı: Piyasaları Sarsacak Gelişme Bekleniyor!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında altın ve dolar hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Memiş, cuma gününe dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında altın ve dolar hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Başlangıçta yaptığı açıklamada yatırım tavsiyesi vermediğini vurgulayan Memiş, borsa kazançlarının vergilendirilmesiyle ilgili gelişmelerin piyasaları olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Borsa İstanbul'un 10,390 seviyesinde seyrettiğini belirten Memiş, vergilendirme haberlerinin tepki alımlarını zayıflattığını ifade etti.

Dolar kurunun ise istikrarlı bir seyir izlediğini söyleyen Memiş, dolar endeksinin 105.45 civarında olduğunu belirtti. Eylül ayında doların yükselebileceği beklentilerine değinerek, doların bir yatırım aracı olmadığını sık sık vurguladığını ekledi. Türk Lirası karşısında doların 40-45 lira aralığında hareket edeceği beklentisini sürdürdüğünü ifade etti.

Özellikle Cuma gününe dikkat çeken Memiş, ABD tarım dışı istihdam verisinin piyasalar üzerinde belirleyici olabileceğini söyledi. Cuma günü altın fiyatlarının 2,300 dolar ile 2,360 dolar arasında bir yöne kırılacağını belirleyeceğini vurguladı.

Son olarak, gram altının serbest piyasada 2,460-2,470 lira aralığında işlem gördüğünü ve ufak çaplı yukarı yönlü hareketlilik gözlendiğini belirtti. Yatırımcıların fiziki altın alırken makas aralıklarına dikkat etmeleri gerektiğini önerdi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.