İslam Memiş’ten Altın Yatırımcılarına Kritik Tavsiyeler: Çarşamba Gününe Dikkat!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına çarşamba günü için dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Memiş, Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamalarını yakından takip etmelerini önerdi.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Fed’in faiz kararı ve Başkan Jerome Powell’ın açıklamalarının altın piyasası üzerinde büyük etkisi olabileceğini vurgulayan Memiş, yatırımcılara çarşamba günü için dikkatli olmalarını önerdi. Memiş, bu uyarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti.

Memiş’in tv100'deki yazısında, ons altının 2 bin 578 dolar seviyesinden kapanış yaptığı ve Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimiyle 2 bin 530 dolara kadar gerileyebileceği, 50 baz puanlık indirimle ise 2 bin 580 dolara kadar yükselebileceği ifade edildi. Memiş, ons altının 2 bin 586-2 bin 596-2 bin 606 ve 2 bin 616 dolar seviyelerine kadar çıkabileceğini belirtti.

Bu hafta geniş bant aralığında dalgalanacak olan altın fiyatlarının, çarşamba günü sonrası kâr satışlarıyla düşüş göstermesi bekleniyor. Memiş, gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmeye devam etmelerini önerdi. Gram altın için 2 bin 800-2 bin 900 lira aralığının izlenmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, bu seviyelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Özetle, yatırımcıların Fed’in faiz kararları ve Powell’ın açıklamalarını dikkatle takip etmeleri gerektiğini belirten Memiş, çarşamba gününden sonra kâr satışları yapılabileceğini ifade etti. Altın yatırımcıları için bu hafta 2 bin 550-2 bin 616 dolar aralığının takip edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.