İslam Memiş'ten Çarpıcı Tahmin: Borsa İstanbul Bu Tarihte 15 Bin Puana Yükselecek

Altın ve emtia piyasalarındaki analizleriyle tanınan ekonomist İslam Memiş, borsa yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Son günlerde borsa piyasasında yaşanan düşüşler yatırımcılarda tedirginliğe neden olmuşken, Memiş,BIST100 endeksinde yakında yükselişlerin başlayacağını ve hangi şirketlerin..

İSLAM MEMIŞ'TEN BORSA İSTANBUL İÇIN ÖNEMLI UYARILAR: "YIL SONUNDA 15 BIN PUAN GÖRÜLECEK"

Altın ve emtia piyasalarındaki analizleriyle dikkat çeken ekonomist İslam Memiş, bu kez Borsa İstanbul'daki gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayında yaşanan düşüşlerin ardından 10 bin 500 puan seviyesine çekilen BIST100 endeksinin yıl sonuna kadar aşamalı bir yükseliş göstereceğini belirten Memiş, borsa yatırımcılarına önemli bilgiler verdi.

İslam Memiş, Temmuz ayının sonlarında yaşanan borsa düşüşlerinin ardından BIST100 endeksinin yeniden 10 bin 500 puan seviyesine indiğini ifade etti. Ancak, yılın geri kalanında endeksin aşamalı bir yükseliş göstermesinin beklendiğini vurgulayan Memiş, yıl sonunda BIST100'ün 15 bin puan seviyelerine ulaşacağını öngördü.

Memiş, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik ilgisinin yıl sonuna doğru hızlanmasının muhtemel olduğunu belirterek, bu durumun borsa üzerinde olumlu etkiler yaratacağını aktardı. Ayrıca, dolar/TL paritesindeki ve altında beklenen hızlı hareketlerin ardından BIST100'ün 15 bin puanı görmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

SEKTÖREL ANALIZ

Memiş, yatırımcılara hisse tercihlerinde dikkatli olmalarını tavsiye etti. Bankacılık sektöründeki yükselişlerin, enflasyon karşısında yeterli getiri sağlayamayacağını belirten Memiş, en büyük getirinin savunma sanayii hisselerinden geleceğini öngördü. Dünya genelindeki ve özellikle Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin yatırım alışkanlıklarını değiştireceğini vurgulayan Memiş, savunma sanayiindeki şirketlerin büyük kazanç sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, savunma sanayii dışında da fırsatlar olduğunu açıklayan Memiş, gıda ve teknoloji sektörlerinde de enflasyonun üzerinde kazançların mümkün olduğunu söyledi.

Sonuç

Memiş, borsa piyasasında kısa vadeli düşüşlerin yaşanabileceğini ancak uzun vadede yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu hatırlattı. Acemi yatırımcılara kurumsal şirketlere yatırım yapmaya devam etmelerini ve sabırlı olmalarını tavsiye etti. Yatırımcıların dikkatli olmalarını ve piyasa trendlerini yakından takip etmelerini önerdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.