İslam Memiş'ten en sık sorulan "Dolar mı, Euro mu?" sorusuna yanıt geldi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, birikimlerini nasıl değerlendireceklerine karar veremeyen yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Memiş, "Dolar mı, Euro mu?" sorusunu soranlara da yanıt verdi.

Sık sık YouTube kanalında para ve altın piyasalarını değerlendiren İslam Memiş, "Dolara mı, Euro'ya mı yatırım yapmalıyız?" sorusunu gündeme getiren birçok vatandaşın merakını yanıtladı.

Döviz kurlarına ilişkin öngörülerini köşesinde paylaşan Memiş, doların uluslararası piyasalarda kısa vadede güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceğini ifade etti. "Üç hafta önce altın ve gümüş için dolarda bekleyenler için avantaj görünüyor" diyen Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

tv100'deki köşesinde Euro'da bekleyen yatırımcılara şu soruyu yöneltti: "Şimdi Euro'da bekleyenler, Dolar mı, Euro mu?" Bu soruya kendi yanıtını veren Memiş, "Eğer 1,05'ten Euro almak istiyorsanız, doları tercih ederdim. Çünkü altın ve gümüş ons fiyatlarında düşüş bekliyorum. TL karşısında açıkta kalmamak için avantajlı bir durum var. Dolar ağırlığını yavaş yavaş Euro'ya dönüştürmek isteyenlerin, bu beklentileri göz önünde bulundurması önemli" dedi. Bu açıklamalarıyla, yatırımcıların karar verme süreçlerinde dikkate almaları gereken önemli noktaları vurgulamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.