İslam Memiş'ten önemli uyarı!: Altın yatırımcılarının dikkatine!

Altın tutarları yüksek seyirde, faiz indirimleriyle gram altın değeri artabilir. Güncel fiyatlar: Gram altın 2.235,25 TL. Konu hakkındaki detaylar ise haberimizin devamında sizlerle...

Altın tutarları, 2024 yılına giriş yapılmasının peşinden devamlı olarak yukarı yönlü bir seyir izliyor. Anlık düşüşler haricinde genel olarak artış eğiliminde olan altın tutarları, yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafınca yakından takip ediliyor. Her yukarı yönlü hareket, mevcut altın yatırımcılarını sevindirirken birikimlerini altında değerlendirmek isteyen vatandaşlar da alım fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyor.

ALTIN, SAVAŞ DÖNEMLERİNDE DAHİ GÜVENLİ LİMAN OLARAK KABUL EDİLİYOR

Altın, birikimleri değerlendirme açısından güvenli liman olduğu düşünülen bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. 2024 senesinde altın piyasasının hangi yöne doğru evrileceği ise merak konusu haline geldi. Merkez bankalarının faiz kararlarının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği de bu kapsamda önem arz ediyor.

FAİZ İNDİRİMLERİNİN GRAM ALTINI NASIL ETKİLEYEBİLECEĞİNE DAİR UZMAN GÖRÜŞLERİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalara dair sık sık değerlendirmelerde bulunarak yatırımcılara yol göstermeye çalışıyor. Memiş, son olarak düzce merkez bankalarının faiz kararlarının altın tutarları üzerinde belirleyici bir rol oynayabileceğine dikkat çekti.

Amerika Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme olasılığının yüksek olduğunu belirten Memiş, bu durumun gram altın fiyatlarını olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Faiz indirimleri ile birlikte gram altında ciddi bir artış bekleniyor. Şu anda ortalama olarak 2.225 TL seviyesinde işlem gören gram altının, haziran ayı itibarıyla 2.700 TL'ye yükselebileceği öngörülüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI - 25 MART 2024

Gram altın ve ons altın, yeni haftaya yükselişle başlarken çeyrek altında ise gerileme gözlemlendi. 25 Mart 2024 Pazartesi günü saat 08:45 itibarıyla güncel altın tutarları şu şekildedir:

Gram altın: 2.235,25 TL
Çeyrek altın: 4.243 TL
Ons altın: 2.170,38 dolar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları
9 Mayıs 2024 Dolar - Euro Fiyatları
Bill Gates'in destek verdiği teknoloji şirketi iflas bayrağını çekti!
Türkiye'nin Sağlık Sektöründe Faaliyet Gösteren Dev Şirketi İflas Etti!
İkinci el otomobil alacaklar dikkat etmeli: "30 yıldır sektördeyim, böylesini ilk defa görüyorum!"