İslam Memiş'ten yatırım tavsiyesi geldi: Altın Ağustos ayında ne durumda olacak?

Altın, gümüş, bitcoin ve borsanın değer kaybettiğinin altını çizen Memiş, ABD borsalarında da düşüşler var. ABD'de şirketler değer kaybetti, bilançolar kötü. Bugün her şey değer kaybediyor'' dedi.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmelerde altın, gümüş, bitcoin ve borsanın değer kaybettiğine dikkat çekti. Memiş, ABD borsalarında da benzer bir düşüş yaşandığını, şirketlerin değer kaybettiğini ve bilançoların kötü olduğunu belirtti. "Bugün her şey değer kaybediyor" ifadesini kullandı.

İslam Memiş, Youtube kanalında ise şu açıklamalarda bulundu: 

"Gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmeleri gerektiğini, ‘ons altın nereye, gram altın oraya’ şeklindeki uyarıların geçerli olduğunu söyledik. Yaklaşık bir aydır bu durum böyle devam ediyor. Gram altın fiyatlarının 2.580 – 2.680 TL aralığında dalgalanacağını belirtmiştim ve bu bantta hareket etmeye devam ediyor. Muhtemelen bir iki hafta daha bu aralıkta kalacak. Aynı şekilde ons altının da 2.380-2.480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak Ağustos ayında gram altında 2.700 TL veya üzerini göreceğimizi öngörüyorum.

Gümüşle ilgili olarak ise şunları söyledi: ‘Gümüş konuşabilseydi ve benimle konuşsa, şu soruyu sorardı: ‘Altınım var ama senden yok, altınımla senden alayım mı?’ O da ‘Al, görmedin mi hâlâ benim gücümü, ilk yarıda indirmedim mi onu tahtından’ derdi. Dolar, TL ve altın karşısında ben bugün ucuz kaldım.’"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.