İsmail Dükel "Casusluk Komedisi"ni Canlı Yayında Anlattı!

Kulis’te Mustafa Balbay, Tele1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel ve konuklar iktidarın muhalif basın üzerindeki baskısını değerlendirdi.

Kulis’te Mustafa Balbay ve konuğu Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tele1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, iktidarın muhalif basın üzerindeki baskısını değerlendirdi.

4 günlük gözaltı sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İsmail Dükel, "Gazeteciler dokunulmaz değildir , gazetecilerde yargılanabilir ama adil yargılama. Tek derdim gazetecilik. Tek derdim halkın doğru bilgilenmesini sağlamak. Başka bir derdim olmadı, başka bir amaç taşımadım. Asla ve asla gazetecilik faaliyetleri dışında hiçbir eylemin içinde olmadım. Benim kırmızı çizgilerim vatandır, bayraktır, demokrasidir" dedi.

Ailesini Katletti Sonra İntihar Etti!

"UTANÇ VERİCİ"

CHP'li Taşçıer: İsmail beyin kontrollü serbestlikle dışarıda olması buruk bir sevinç. İçinden geçtiğimiz dönem basın özgürlüğü adına utanç vericidir. Türkiye tutuklu gazetecilikte ön sıralardaysa durup düşünmemiz ve bundan sonra  ne yapmamız noktasında konusunda adım atmamız gerekiyor. Sayın İsmail Dükel'in suçsuz olduğunu biz zaten biliyorduk. Ne çamur atarlarsa atsınlar o çamur İsmail beyin paçasına bile yapışmazdı.

"BU BİR SİYASAL ÇÖKÜŞTÜR"

Yanardağ: Ben bu süreçte AKP ve MHP'nin tecrit olduğunu düşünüyorum. Ne kadar demokratik hak ve özgürlüklere düşman olduğunu sadece bu olay bile tek başına ortaya koymaya yeter. Saray ve çevresi dışında herkese terörist mi demek istiyorlar? Bu bir siyasal tükeniş. AKP iktidarının siyasal ve tarihsel ömrünü doldurduğunu düşünüyorum. Siyasal ömrünü uzatmaya çalışıyor.

"GAZETECİLERİN EL ÜSTÜNDE TUTULMASI GEREKİR"

CHP'li Gürer: Gazetecilerin her kesimden insanlarla doğal ilişkileri, görüşmeleri vardır. Sonuçta da elde ettiklerini de yurttaşların bilgilerine sunarlar. Böyle bir görevi yerine getiren insanları casuslukla tanımlamak aklın fikrin alacağı bir şey değil. Bilginin topluma ulaşmasının yolu gazetecidir. Gazetecilerin el üstünde taşınması gerekir. Hele ki siyasi iktidarlar çünkü onların yanlışlarını ortaya çıkaran, onları uyaran, onlardan ders alan iktidarları sürekli kılan kişilerdir gazeteciler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu