İsmail Haniye sonrası Hamas yeni liderini seçiyor

Heniyye'nin kaybı sadece Hamas için değil, Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ve tüm dünya için büyük bir kayıp olarak nitelendirildi. Uluslararası dayanışma da bu kaybın önemini ortaya koyuyor.

Hamas, son yıllarda birçok liderini kaybetmesine rağmen kurumsallaşmış yapısıyla hızla yeni liderler seçme yeteneğini koruyor. Hareket, İsmail Heniyye'nin suikastının ardından Siyasi Büro ve Şura Konseyi ile yeni liderin belirlenmesi için hemen istişarelere başladı. Heniyye'nin kaybı sadece Hamas için değil, Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ve tüm dünya için büyük bir kayıp olarak nitelendirildi. Uluslararası dayanışma da bu kaybın önemini ortaya koyuyor.

Ancak yeni liderin kim olacağı henüz belirlenmiş değil. Heniyye'nin suikastının Hamas'ın ve Filistin direnişinin azmini artıracağı ve direniş ateşini daha da harlayacağı ifade ediliyor. Basın ve sosyal medya üzerinde dolaşan liderlik atamalarıyla ilgili haberlerin asılsız olduğu vurgulandı ve sonuçlar istişareler tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacak.

İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradı. Cenazesi, 1 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlenen törenin ardından, Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentindeki mezarlığa defnedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.