İsmail Saymaz: Babasını yargılayıp kızını cezalandırmak

Olan, Saltık’ın kızlarına oldu.

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, geçen 21 Ocak’ta 13 ve 15 yaşındaki iki kızını yurt dışına tatile göndermek için İstanbul Havalimanı’na geldi.

Saltık’ın büyük kızı pasaport kontrolünden geçemeyince polis geldi. Saltık’ın memuriyet görevinden ötürü kızlarına da verilen yeşil pasaportun iptal edildiğini bildirdi.

Gerekçe mi?

Saltık, İBB Mezarlık İşleri Dairesi’nde işe alınan beş HDP’li imamın üye olduğu Din Alimleri Yardımlaşma Derneği (DİAYDER) Başkanı Ekrem Baran’a, fukaralara dağıtmak üzere 270 alışveriş kartı vermekle suçlanıyor. Bu yüzden PKK’ya yardım iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Yurt dışına çıkış yasağı konan Saltık’ın pasaportu iptal edildi. İptal işlemi Saltık’a haber verilmediği için havalimanında pasaporta el kondu. Bundan dört gün sonra, 25 Ocak’ta Saltık’ın davası görüldü. Duruşma sonunda Saltık’ın yasağı kaldırıldı. Ancak pasaportlar hala iade edilmedi.

Saltık, şunları söylüyor:

“Mahkemede söz aldım. Dedim ki: İki üniversiteyi bitirdim ve insan hakları hukuku üzerine yüksek lisans yaptım. Hukuk bilgimle sizin bana kininizin olmadığını anladım. Ama hiçbir temeli olmayan bir dava yüzünden aylardır uğradığım bu zulmün arkasında bana kini olan birinin olduğunu biliyorum.”

Olan, Saltık’ın kızlarına oldu.

Saltık, “Çocuklar pasaportları ve valizleri ellerinde kala kaldı. Çok moralleri bozuldu. Pasaporta bir daha başvuracağız. Sanırım, Soylu vermez” diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gelelim madalyonun öteki yüzüne
İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
“Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını