İsmail Saymaz: Bana sorarsanız Akşener, 2-6 Mart'ta Altılı Masa'da yaşadığı gelgitin benzerini tekra

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ankara ve İstanbul’dan da aday çıkaracaklarını açıklayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösterdi.

Akşener’in 26 Ağustos'ta Afyon'da 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını söylerken, “Bazı yerlerde bazı anlaşmalar olabilir. Onları konuşmuş değiliz” dediği sözleri ile İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 29 Ağustos'ta Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracakları şeklindeki açıklamasını düzelterek “Aday adları üzerinde anlaşmalar olabilir” söylediğini hatırlatan Saymaz, “26 Ağustos'tan 6 Eylül'e kadarki 10 günde ne değişti de İstanbul ve Ankara için bıraktığı açık kapıyı kapattı?” diye sordu.

Saymaz devamında şunları kaydetti:

İyi Partililer Akşener'in ‘İki başkanımız da bizim için hizmetleri dolayısıyla hala kıymetliler’ söylediğini aktarıyor. Anlaşılır gibi değil. İmamoğlu ve Yavaş, sizler için hala kıymetli ise neden karşılarına aday çıkarıyorsunuz, sayın Akşener? Neyi test etmek istiyorsunuz? Belediyelerden yandaş vakıflara bağlanmış olup İmamoğlu ve Yavaş döneminde kesilen hortumların yeniden takılıp takılmayacağını mı? İki büyükşehir belediyesinin AK Parti'nin insan ve kaynak havuzuna çevrilip çevrilmeyeceğini mi? İBB ve ABB'nin kapısındaki 2TC’ ibarelerinin indirilip indirilmeyeceğini mi? Neyi?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Akşener İstanbul ve Ankara mesajı vermişti 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerin peşinden ilk kez süreci detaylarıyla söyledi. 2024 senesinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin partisinin "her yerde ayrı adayla girme" tutumuna dikkati çeken Akşener, "Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım" demişti. Akşener, "Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafınca kaybedileceğini göze alıyor musunuz?" sorusuna, "Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki" diye yanıtlamıştı.

Medya Haberleri

Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı