İsmail Saymaz: Ekmekten alıp cumhurbaşkanına hakaretten tutukladılar

''Her zamanki linç kampanyası başladı''

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın geçen hafta Habertürk TV’de katıldığı yayını izlemişsiniz.

Kolivar, Rize’nin Çayeli ilçesinden…

Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan komşusu.

Kolivar, 7 Kasım’da katıldığı yayında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başına yöneticiler duruyor” dedi. Bu sözleri sosyal medya gündeminde trend oldu.

Her zamanki linç kampanyası başladı.

Troller devreye girdi.

İktidar medyası, Kolivar’ın halkı aşağıladığını iddia etti.

AK Parti, açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gün sonra Kolivar'ı halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamaktan gözaltına aldırdı. Kolivar, evinden gözaltına alınıp Emniyet’e götürüldü.

Kolivar’ın, en çok kabalık denilebilecek açıklamalarına ceza vermek mümkün olmadığı için hemen Twitter hesabı kurcalandı. Cumhurbaşkanına eleştiri niteliğindeki 23 Eylül ve 3 Nisan 2022’deki iki tweeti dosyaya kondu. Birinde Cumhurbaşkanının diplomasız olduğunu söylerken, diğer tweette ise hırsızlık suçlamasında bulunuyor.

Ekmekle ilgili açıklamalarından ötürü gözaltına alınan Kolivar, bu iki tweet kanıt gösterilerek, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklamaya sevk edildi. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği Kolivar’ı tutuklayarak, Silivri Cezaevi’ne gönderdi.

Oğlu Kerem, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Kin ve nefret söylemiyle adliyeye çağırıp daha sonra bir şey bulamadım, kendime hakaret uydurayım deyip de alıyorsanız, şu binaya (adliyeye) da gerek yok, bu kadar masrafa da gerek yok” derken, haksız mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.