İsmail Saymaz: Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşmesinin perde arkası

“İnce’nin adaylıktan caymayacağını düşünüyorum”

Halk TV yazarı, gazeteci İsmail Saymaz, adaylığı henüz kesinleşmeyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği görüşmenin perde arkasını yazdı.

Saymaz görüşmeyle ilgili, “Bir saatlik görüşmede CHP lideri Altılı Masa’dan, parlamenter sisteme dönüş sürecinden ve depremden söz etti. Cumhurbaşkanlığı bahsini açmadı. Ne İnce’nin adaylıktan çekilmesini ne Memleket Partisi’nin Altılı Masa’ya katılmasını teklif etti. Ne de İnce, iddia edildiği gibi, çekilmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcılığı, üç bakanlık ve 20 milletvekilliği istedi. Pazarlığın ‘P'si bile geçmedi. Memleket Partili Dudu, CHP’nin herhangi bir adım atmadığını ve teklif getirmediğini söylüyor. Dudu, tabanlarının ittifaka sıcak bakmadığını belirterek, ‘Bizim açımızdan vaziyet dünden farklı değil’ diyor. CHP’li Özel ise İnce ve Memleket Partisi’nin oylarının seçime doğru azalacağını ve kendileri açısından bir risk faktörü olmaktan çıkacağını kaydediyor” diye yazdı.

Saymaz sözlerinin devamında da şu görüşlerini aktardı:

“İki parti arasında kapı arkasında pazarlık yapılıyor olabilir mi? Olabilir. Elbette mümkün. Bu arayışlar son ana kadar sürecektir. Ancak cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili liste bu akşam kesinlik kazanacağı için geriye saatler kaldı. Bu sürede iki partinin uzlaşması çok düşük bir ihtimal. Kaldı ki ben İnce’nin adaylıktan caymayacağını düşünüyorum.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kabine değişikliğinde tarih belli oldu
Öncelikle yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının tam olarak sağlanması gerekiyor
Gündemde hangi konular var?
Gençleri kendi zihinlerindeki dar kalıplara sığdırmaya çalıştılar, ama başaramazlar
Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"