İsmail Saymaz: 'PKK'nın TUSAŞ saldırısında istihbarat ve güvenlik zafiyetleri var'

İsmail Saymaz, PKK'nın TUSAŞ tesislerine gerçekleştirdiği saldırının güvenlik zafiyeti olduğunu belirtti. Teröristlerin Ankara'ya günler öncesinden gelip kolayca tesise girmesi, önlem eksikliğine işaret ediyor. Saymaz, bu durumun istihbarat açığı olduğunu vurguluyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, PKK’nın TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirdiği saldırının ciddi bir güvenlik ve istihbarat açığına işaret ettiğini vurguladı. Saymaz, saldırganların Ankara’ya beş gün önce geldiğini, ancak Türkiye’ye hangi yolla girdiklerinin ve kaldıkları yerin hâlâ bilinmediğini belirtti. Teröristlerin TUSAŞ çalışanlarına hizmet veren bir taksi durağından araç temin ederek şüphe çekmeden hareket ettiklerini ifade etti.

Saldırganların tesisin G-1 kapısına ulaşmadan önce çoğu zaman açık kalan bir güvenlik bariyerini kolayca aştığını ve yarım saat önce gelmiş olsalar, vardiya çıkış saatine denk gelecekleri için felaketin boyutlarının daha büyük olabileceğini söyledi. Saldırı sırasında bir özel güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, diğer görevlilerin ise müdahalede yetersiz kaldığını aktardı. Özel Harekat polislerinin hızlı müdahalesi sayesinde teröristlerin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Kadın saldırganın el bombaları attıktan sonra intihar saldırısı gerçekleştirdiğini ve polislerin yaralandığını kaydeden Saymaz, erkek saldırganın insan kaynakları binasına girip gelişigüzel ateş açtığını, çalışanların panik içinde tahliye edildiğini belirtti. TUSAŞ çalışanlarına güvenlik zaafiyeti olup olmadığını sorduğunda, "Bu kadar rahat geçebildiklerine göre var" yanıtını aldığını ifade etti.

Saymaz, içeride ülkenin güvenliği için üretilen F-16’nın yerini alacak "Kaan" savaş uçağı, "Atak" helikopteri, "Hürkuş" eğitim uçağı ve insansız hava araçlarının geliştirilmesine rağmen, dışarıda bu başarının mimarlarının korunamamasının düşündürücü olduğunu ifade ederek yazısını tamamladı.

ANKARA'DA TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Biri şoför koltuğunda olmak üzere iki kişinin 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle nizamiye bölgesine geldiği, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtığı görüldü. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5  kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.