İsmail Saymaz: Sinan Ateş'in ailesine para karşılığı saldırmış

Sinan Ateş davasının son duruşmasında, cezaevi önünde bekleyen ailesine saldırı düzenlendi. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç’a yönelik saldırıda, ablası Sevda Ateş Yörükoğlu da yaralandı. Saldırgan Mertcan Kılıç tutuklanırken, azmettirdiği öne sürülen iki kişi ise ev hapsiyle serbest kaldı.

Sinan Ateş davasında son duruşma günü olan 2 Ekim, cezaevi önünde yaşanan saldırı ile Türkiye’nin gündemine oturdu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, duruşmaya ara verildiğinde Sinan Ateş’in ailesi, Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nin bahçesinde beklerken saldırıya uğradı.

Olay, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç, eşi, annesi, kız kardeşi ve Millî Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ın sohbet ettikleri sırada başladı. İddialara göre, Mertcan Kılıç adlı saldırgan Kazanç’a arkadan yaklaşarak onu boynundan tutup çekti. Kazanç’ın eşinin müdahalesi sırasında Kılıç, kendisine de saldırdı. Ayrıca Kılıç, Sinan Ateş’in diğer ablası Sevda Ateş Yörükoğlu’nu yere düşürüp sürükledi.

Polisin hızla müdahale etmesiyle gözaltına alınan Kılıç, "kadına karşı basit yaralama" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddialara göre, saldırıyı organize ettikleri öne sürülen Servet Bozkurt ve Ümit Özdağ da gözaltına alındı. Kılıç’a 3 bin TL ödeme yaptıkları ve saldırıyı kaydettikleri ileri sürülen Bozkurt ve Özdağ, ifadelerinde suçlamaları reddederek o gün sadece ziyaret amaçlı cezaevine geldiklerini belirttiler. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi kararı verilen Bozkurt ve Özdağ, serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.