Mersin’de, PKK tarafından Tece Polisevi’ne yapılan bombalı saldırı davasının sanığı: Dolandırıcılık yaparak ge

Gazeteci İsmail Saymaz, Mersin’de, 26 Eylül 2022’de PKK tarafından Tece Polisevi’ne yapılan saldırı ile ilgili detayları köşesine taşıdı.

Mersin’de, 26 Eylül 2022’de PKK tarafından Tece Polisevi’ne yapılan, bir polisin şehit olduğu, iki teröristin üzerlerindeki bombaları patlatarak öldüğü saldırıya ilişkin 10 kişi hakkında dava açıldı.

İddianameye göre sanıklardan M.D.’nin iki teröristle bağlantılı olabileceği yönünde bilgi elde edilince evi basıldı. Baskın sırasında evin balkonundan üç cep telefonu atıldı.

Yapılan incelemede, bu üç hattın olaydan iki gün önce alındığı, Suriyeliler adına aktive edildiği, patlama anında bölgeden sinyal verdiği ve birbirleriyle irtibatlı olduğu belirlendi.

Evde bulunan M.D. ile arkadaşı A.E. ve K.B. gözaltına alındı. Geçmişte PKK ile ilişkili olan üç kişinin PKK’lı teröristlere yardım yataklık yapmış olabilecekler ileri sürülüyor.

Saldırının olduğu bölgeye bir kilometre mesafedeki evi iki ay önce kiraladıkları, teröristlerin sağ çıkması halinde saklanmaları için kullanmayı planladıkları değerlendiriliyor.

Ancak A.E., terörist değil dolandırıcı olduklarını, cep telefonlarını bu işte kullandıklarını iddia ediyor.

A.E.’nin ifadesi şu şekilde:

“Dolandırıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Aylık kazancım ortalama 80.000-100.000 TL civarıdır. M.D. ile bu işi yapıyoruz. K.B. ufaktan bu işi öğrenmek istediği için bizimle takılır. Biz de ona yavaş yavaş işi öğretiyoruz ancak ailesi öğrenmesin diye bu hususu söylemedik. Olay günü üç cep telefonunu ben attım. Bu telefonlarda dolandırıcılık faaliyetine ilişkin bizim hakkımızda birçok delil var, o nedenle attım. Ben açıkça dolandırıcıyım, örgütle ve saldırıyla ilişkim yoktur.”

A.E., patlamadan iki gün önce telefonlara yeni hat taktıklarını hatırlamadığını iddia ediyor.

Arkadaşı M.D. aynı savunmayı yaptı.

M.D., şöyle dedi:

“A.E. ile birlikte dolandırıcılık yaparak geçim sağlarım. Aylık gelirim ortalama 100.000 TL civarı. Dolandırıcılık yaptığım için pişmanım. PKK ile ilgim alakam yoktur.”

K.B. ise arkadaşlarının telefonla dolandırıcılık yaptığını ifade etti.

Üç kişi tutuklu yargılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gazetecilik skandalı
Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?
Kavala dosyasında iki görüş çarpışıyor
Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir