İsmail Saymaz yazdı: Kızılay, dayak yiyen kadın çalışanı işten attı

Bu arada, eski defterler de açılıyor elbette.

Kızılay, depremden sonra çadır, konserve, eski giysi ticaretiyle, hastanelere verdiği kanın satılmasıyla, Başkanı Kerem Kınık’ın çelişkili açıklamaları ve sosyal medyadaki ipe sapa gelmez polemiklerle anılıyor. Kınık, artık o koltukta oturdukça Kızılay’ın iflah olması çok zor.

Bu arada, eski defterler de açılıyor elbette.

Örneğin, H.Ö. adlı genç kadının başına gelenler…

H.Ö., 2016’da Kızılay’da Çocuk Programları Koordinatörlüğü’nde gençlik çalışanı olarak görev yapmaya başladı. Kızılay ile UNICEF arasındaki bir program kapsamında 2022’de Gaziantep’te Mobil Çocuk Dostu Alanı’nda Suriyeli çocuklara yönelik projede çalıştı.

H.Ö., 8 Şubat 2022’de ekip arkadaşı N.G.’den ağrıyan omzuna masaj yapmasını istedi. N.G. adlı erkek çalışan H.Ö.’yü tersledi. İkili arasındaki söz dalaşı büyüdü.

H.Ö.’nün iddiasına göre N.G., kendisini tehdit etti, duvara itti ve boğazını sıktı. Canı yanan H.Ö., N.G.’ye hakaret etti.

N.G. de kadına tokat attı.

Ardından H.Ö.’yü kollarından çekip etkinlik alanına sürükledi. Kadını duvara çarparak, koltuğa yatırdı ve üzerine çıktı, boğazına bastırdı. Bu arada sevgilisinin şiddet gördüğünü öğrenen A.T. geldi ve N.G. ile kavga etti.

N.G. ise H.Ö.’ye masaj yapmayı reddettiği için hakarete maruz kaldığını, “Beni arabayla bırak, köpek gibi bırakacaksın” dediğini ileri sürüyor. Boğazından çekiştirdiğini, engel olunca küfrettiğini savunan N.G., dayanamayıp tokat attığını kabul ediyor.

H.Ö.’nün saldırganlaştığını, daha fazla hakaret ettiğini anlatan N.G., iki tokat daha vurduğunu belirtiyor. H.Ö.’nün “Beni dövdü” diye haber vermesi üzerine sevgilisi A.T.’nin geldiğini ve yumrukla saldırıp küfrettiğini söylüyor.

Kızılay, iki çalışanı yüzleştirmek için Ankara’ya çağırdı. Aynı uçağa bilet alındığını öğrenen H.Ö., “Hayati tehlikem var, binemem” dedi. H.Ö., İstanbul aktarmalı olarak gitmek zorunda kaldı. Konaklama için de aynı oteli tuttular.

Kızılay şiddet uygulayan N.G. ile birlikte dayak yiyen H.Ö.’yü de işte attı. H.Ö., Kızılay’a dönmek için iade davası açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı