İspanya, İsrail aleyhindeki davaya başvurmuş oldu

İspanya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e yönelik "soykırım" suçlamasıyla açtığı davaya müdahil olma talebini resmi olarak sundu. İspanya, İsrail aleyhindeki davaya başvurmuş oldu.

Uluslararası Adalet Divanı ve İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamalara göre, İspanya bugün Uluslararası Adalet Divanı'na Güney Afrika'daki "Hukuki Suçların Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesinin Uygulanması" başlıklı davaya müdahale edilmesi yönünde resmi talepte bulundu. Toplum". 2000 yılında Soykırım Suçu." Gazze Şeridi."

Bakanlığın açıklamasında, İspanya'nın 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamında ve mahkeme tüzüğünün 63. maddesini kullanarak müdahale ettiği belirtildi. Kolombiya, Meksika, Filistin gibi diğer ülkelerin de bu davaya müdahil olduğu, İrlanda, Belçika ve Şili'nin de uluslararası hukuk ve Uluslararası Adalet Divanı'nın çalışmaları doğrultusunda soykırım davasına müdahale etme niyetlerini açıkladıkları hatırlatıldı. Bu müdahalenin amacı, Gazze ve Ortadoğu'da barışın geri dönüşünü teşvik etmek ve Filistinliler ile İsraillilerin barış içinde ve güvenli bir şekilde bir arada yaşamasını sağlayacak iki devletli çözümü teşvik etmektir." Mahkemenin, müdahalenin lehine olduğu vurgulandı. Kararın uygulanması, mahkemenin şu ana kadar almış olduğu ihtiyati tedbirlerin uygulanmasını gerektirmektedir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.