İspanya'da Grev Sona Ermezse Toplu Ulaşım Çökebilir!

İspanya'da erken emeklilik talebinde bulunan ve müzakerelerden olumlu sonuç alamayan 80 binden fazla şehirler arası ve kent içi otobüs şoförü, ülke genelinde genel grev başlattı. Grev, özellikle büyük şehirlerde toplu ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı.

İspanya'da otobüs şoförlerinin erken emeklilik talepleri, uzun süredir devam eden bir sorun olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Şoförler, mevcut emeklilik yaşının 67'den 60'a indirilmesini istiyor. Ancak, bugüne kadar yapılan müzakerelerden olumlu bir sonuç alamayan 80 binden fazla şehirler arası ve kent içi otobüs şoförü, 29 Ekim itibarıyla genel greve gitme kararı aldı.

TOPLU ULAŞIMDA AĞIR KAYIP

İspanya Otobüs Ulaşımı Konfederasyonu (Confebus), grev nedeniyle otobüs seferlerinde bölgeler arasında yüzde 20 ile yüzde 50 oranında kesintiler yaşandığını duyurdu. Özellikle Madrid, Barselona ve Valensiya gibi büyük şehirlerde toplu ulaşımda büyük aksamalar meydana geldi. Şoförler, talepleri karşılanmadığı takdirde grevlerini sürdüreceklerini belirtti.

GREV PLANI VE GELECEK TARİHLER

Confebus, şoförlerin taleplerine yönelik bir çözüm sağlanmaması durumunda 11, 28, 29 Kasım ile 5 ve 9 Aralık tarihlerinde de grev yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, eğer bir anlaşmaya varılamazsa, 23 Aralık’tan itibaren süresiz grev başlatabilecekleri vurgulandı. Bu durum, İspanya'daki toplu ulaşım sisteminin ne denli önemli bir süreçte olduğunu ortaya koyuyor.

KAMYON ŞOFÖRLERİNE ETKİSİ

Başlangıçta grevin kamyon şoförlerini de kapsayacağı ve toplamda 300 binden fazla işçiyi etkileyeceği öne sürülmüştü. Ancak yapılan son anlaşmalarla kamyon şoförleri grevden muaf tutuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.