İspanya'da hava sıcaklığı 27 dereceye kadar çıktı

İspanya'da Ocak ayında hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı bildirildi. Ulusal Meteoroloji Enstitüsü (AEMET) verilerine göre, ülke genelinde ocak ayında 90'dan fazla noktada sıcaklık rekoru kırıldı.

İspanya'da Ocak ayında hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı bildirildi. Ulusal Meteoroloji Enstitüsü (AEMET) verilerine göre, ülke genelinde ocak ayında 90'dan fazla noktada sıcaklık rekoru kırıldı.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Son iki gündür, İspanya'nın neredeyse tüm güney bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar kaydedildi. Albacete, Palma de Mayorka ve Badajoz gibi kentlerde 21, Kurtuba, Huelva ve Almeria'da 23, Valensiya'da 25 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, Murcia'da ise 27 dereceye ulaştı.

AEMET SÖZCÜSÜ: HAVA SICAKLIKLARI ŞUBAT VE MART AYINDA DA MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK

AEMET Sözcüsü Marcelino Nunez, yaptığı açıklamada ülke genelinde hava sıcaklıklarının normalin 6 ila 12 derece üzerinde olduğunu belirtti. Bazı bölgelerde ise bu farkın 10 ila 12 dereceye kadar çıktığını ifade eden Nunez, hava sıcaklıklarının şubat ve mart aylarında da mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor.

İSPANYA, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİNİ EN FAZLA HİSSEDEN ÜLKELERDEN BİRİ

Uzmanlara göre, İspanya mevcut iklim koşullarında "daha sıcak, daha kurak ve daha savunmasız" bir ülke olacak. İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olarak gösterilen İspanya'da, mevcut durumda kuraklık problemi yaşanırken, Katalonya bölgesindeki özerk yönetim yaz aylarında ciddi su sorunları yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi