İspanya’da mağarada kayıp 2 kişi halen aranıyor

İspanya’nın Cantabria bölgesinde 500 metre derinlikteki mağarada kaybolan iki mağara bilimcisini arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmalarının netice vermesi bekleniyor. İspanya resmen ayağa kalkmış durumda..

İspanya'nın kuzeyindeki Cantabria bölgesindeki mağaraya giren iki mağarabilimci hakkında dün sabahtan beri herhangi bir bilgi alınamadı.

Arama kurtarma yetkilisi Francisco Javier Allende, mağaranın 500 metre derinliğinde iki kişinin kaybolduğunu ve İspanyol polisinin de aralarında bulunduğu 38 kişilik bir ekibin bu kişileri aradığını söyledi. Allende, biri kadın iki mağara uzmanının deneyimli olduğunu ancak yeraltı nehirleri ve düşük sıcaklıkların gözlemlenmesi nedeniyle mağaranın tehlikeli olduğunu, bunun da özel ekipman gerektirdiğini sözlerine ekledi.

Diğer bir arama kurtarma görevlisi Miguel Gomez ise şunları söyledi: "Yanlış bir dönüş yapıp başka bir koridora gitmiş olabilirler. Ekibimizi gönderdik" dedi.

Gomez, arama kurtarma ekiplerinin mağaracıların gece mağaradan ayrılarak cep telefonlarının sorumlu olmadığı vahşi ve uzak bir bölgede kaza geçirmiş olma ihtimalini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.