İspanya'da sol iktidara hazırlanıyor!

İspanya 26 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Ülkedeki ekonomik kriz ortamında İspanya'nın en popüler partisi haline gelmiş sol parti Podemos ülkede gittikçe daha popüler hale geldi.Seçimle ilgili yapılan anketler,...

İspanya 26 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Ülkedeki ekonomik kriz ortamında İspanya'nın en popüler partisi haline gelmiş sol parti Podemos ülkede gittikçe daha popüler hale geldi.

Seçimle ilgili yapılan anketler, kemer sıkma politikalarına karşı çıkan Podemos pp (partido popular-halk partisi)’nin Yeşillerle kurduğu ittifakın ülkenin en güçlü sol hareketine dönüşmeye yakın olduğunu ortaya koydu.

İki partililiğin yıllardır fiilen yaşandığı ülkede, Sosyalistlerin İspanya tarihinde ilk defa bir başka sol hareketin arkasında kalabileceği belirtiliyor.

Ankete göre Halk Partisi yüzde 29.2, Podemos-Birleşik Sol ittifakı yüzde 25.6, Sosyalist Parti ise yüzde 21.2 oy alacak. Bu sonuçlara göre, aralık ayındaki seçimlerde olduğu gibi hiçbir partinin tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşamayacağı ve yeni bir hükümet krizinin patlak verebileceği kaydedildi.

Podemos, Yunanistan'daki radikal sol iktiddar partisi Syriza'dan sonra bir AB ülkesinde iktidara gelmesi mümkün gözüken ikinci 'radikal' sol parti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek