İspanya'da Telegram uygulamasının kullanımı askıya alınacak

İspanya Ulusal Mahkemesi, Telegram uygulamasının izinsiz olarak telif haklarına tabi görsel ve işitsel içerikleri kullandığı iddiasıyla kullanımının durdurulmasına hükmetti. Bu kararın, telif haklarını ihlal eden içeriklerin yayılmasını engellemeyi amaçladığı belirtiliyor.

İspanya Ulusal Mahkemesi, izinsiz olarak telif haklarına tabi görsel ve işitsel içerikleri kullandığı iddiasıyla Telegram uygulamasının kullanımının durdurulmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ulusal Mahkeme Hakimi Santiago Pedraz, Mediaset, Atresmedia ve Movistar Plus gibi televizyon şirketlerinin sunduğu suçlamaları değerlendirdi.

Telif hakları ihlallerine ilişkin eksiklikleri kabul eden Hakim Pedraz, İspanya'da faaliyet gösteren Vodafone, Orange, Digi, Movistar, MasMovil ve diğer telefon operatörlerine, Telegram uygulamasının kullanımını derhal askıya alması talimatını verdi.

Pedraz, Telegram'ı, soruşturmanın devam etmesine rağmen işbirliği yapmamak ve belirli teknik verilerin raporlanmasına izin vermemekle suçladı. Bu nedenle, Telegram'ın kullanımını durdurma kararını, "gerekli, uygun ve orantılı" olduğunu değerlendirdi.

Şu anda İspanya'da Telegram uygulamasının kullanımı devam ediyor; ancak, kapatılması için bir süre verilmiş durumda.

Ulusal Mahkeme Hakimi Pedraz'ın kararı, Tüketiciler Derneği Facua tarafından "orantısız" olarak nitelendirildi ve milyonlarca kullanıcıya içerik sağlayan şirketler ile kamu ve özel kuruluşlar için ciddi zararlar doğurabileceği belirtildi.

İspanya'daki muhalefette bulunan sol görüşlü Podemos Partisi'nin lideri İone Belarra, sosyal medyada yaptığı paylaşımda ifade etti, "Özgürlükleri tehdit eden, haksız, sansürcü ve tamamen orantısız bir tedbir," sözlerini kullandı.

Rus iş insanları Nikolai ve Pavel Durov kardeşler tarafından kurulan Telegram, 2013 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve WhatsApp'a bir alternatif olarak ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor