Israel Katz, İmamoğlu'nun Yanına Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı Etiketledi, Erdoğan’ı Hedef Aldı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayarak Instagram erişimini kısıtlamasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın "Batı bir avuç Siyonist’in esiri" sözlerine karşılık olarak Katz, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını etiketledi. İmamoğlu ve Yavaş da yanıt verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya erişimini kısıtlamasını ve "Batı bir avuç Siyonist’in esiri" açıklamasını sert bir şekilde eleştirdi. Katz, Erdoğan’ı diktatörlükle suçlarken, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını etiketleyerek yanıt verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Katz'ın açıklamalarına karşı tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın X paylaşımı 

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak sert bir açıklama yaptı. Katz, Erdoğan'a hitaben, "Eğer birileri esir alınmışsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır" dedi ve Erdoğan'ın 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının erişimini kısıtladığını, ancak kendi özel hesabından bu platforma erişmeye devam ettiğini belirtti. 

Katz, Erdoğan'ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında söylediği "Batı bir avuç Siyonist'in esiri" sözlerine karşılık verdi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nın X hesaplarını etiketledi. Katz, açıklamasında, "Şahsıma karşı meydana gelen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Katz'ın açıklamalarına yanıt vererek, "Elinde on binlerce çocuğun kanı var" diyerek tepki gösterdi. Katz, geçen cuma akşamı da Erdoğan'ı Hamas'ı desteklemekle suçlamıştı. İmamoğlu, Katz'ın açıklamalarına karşılık olarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum" şeklinde yanıt verdi ve Filistin'in özgür olduğu bir geleceğe dair umutlu olduğunu ifade etti.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.