İsrail, askeri bölge ilan ettiği Batı Celil'e giriş çıkışları yasakladı

İsrail, Lübnan sınırındaki beş bölgeyi askeri alan ilan etti. Hizbullah ile çatışmalar devam ederken, İsrail'in hava saldırıları sonucu ölü sayısı 2083'e ulaştı. Güney Lübnan'dan Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürüyor.

İsrail, Lübnan sınırına yakın Batı Celil bölgesindeki beş alanı askeri bölge ilan ederek giriş ve çıkışları yasakladı. Yasak açıklamasıyla birlikte İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Arap medyasına yönelik bir açıklama yaparak, Hizbullah’a karşı önlem olarak Lübnanlıları güneydeki Litani Nehri'nden başlayarak Akdeniz kıyısından uzak durmaları konusunda uyardı.

İsrail, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalarını sürdürüyor. Özellikle 23 Eylül’de Lübnan'ın Bekaa, Baalbek ve diğer kentlerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre, çatışmaların başladığı tarihten bu yana 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 2083 kişi yaşamını yitirdi.

Bu saldırılar sonucunda Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Aynı zamanda on binlerce kişinin de Suriye’ye kaçtığı rapor ediliyor. İsrail-Lübnan sınırındaki gerginlik tırmanırken, bölgedeki sivil kayıplar artmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.