İsrail Askerleri Batı Şeria'da 20 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim, El Halil, Tulkerim ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda 20 Filistinliyi daha gözaltına aldı. 7 Ekim’den bu yana gözaltına alınan Filistinli sayısı 9.690’a yükseldi. Gazze'de saldırılarda ölen 26 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim, El Halil, Tulkerim ve Nablus kentlerinde son 24 saatte düzenlediği baskınlarda en az 20 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim’den bu yana gözaltına alınan Filistinli sayısı 9.690’a yükseldi.

İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA 20 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Son 24 saatte, İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim, El Halil, Tulkerim ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda en az 20 Filistinliyi daha gözaltına aldı. 

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da baskınlarına devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında daha önce serbest bırakılan kişilerin de bulunduğu aktarıldı. 

7 Ekim 2023’te İsrail'in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı tarihten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı ifade edildi. Bu süre zarfında Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli sayısının 9.690'a yükseldiği açıklandı.

NUSAYRAT'TA ÖLDÜRÜLENLER İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Öte yandan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 284 gündür aralıksız olarak devam ediyor. Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Kampı’na yapılan saldırılarda yaşamını yitiren 26 Filistinli için bugün cenaze namazı kılındı. Namaz, Deyr el-Belah'ta bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi’nde kılındıktan sonra cenazeler defnedilmek üzere nakledildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.