İsrail Askerlerinden Batı Şeria'ya Baskın

İsrail askerleri, sabah saatlerinde Batı Şeria'nın El Halil, Tulkerim ve Ramallah kentlerine baskın düzenledi. Gazze'de binlerce Filistinli gözaltına alındı; bazılarının akıbeti bilinmiyor. New York Times, Sde Teima gözaltı merkezinde insanlık dışı muamelelerin yaşandığını raporladı.

İsrail askerleri, sabah saatlerinde Batı Şeria'nın El Halil, Tulkerim ve Ramallah kentlerine baskın düzenledi, birçok Filistinli gözaltına alındı. Gazze'de serbest bırakılanların yanı sıra, akıbeti belirsiz olan birçok kişi bulunuyor. New York Times, Sde Teima askeri gözaltı merkezinde insanlık dışı muamelelerin uygulandığını ortaya koydu.

İsrail askerlerinin sabah saatlerinde Beytullahim'den başlayarak Batı Şeria'nın El Halil, Tulkerim ve Ramallah kentlerine baskın düzenlediği bildirildi. İsrail ordusu, aralarında çocuklar, kadınlar, gazeteciler ve sağlık çalışanlarının bulunduğu binlerce Filistinliyi Gazze'de gözaltına aldı. Bu kişilerin bir kısmı serbest bırakılırken, kalanların akıbeti belirsizliğini koruyor.

7 Ekim sonrası Filistinlilere yönelik gözaltı ve alıkoymalarda ciddi bir artış gözlemlenirken, hapishaneler ve gözaltı merkezlerinde uygulanan insanlık dışı muameleler de dikkat çekiyor. New York Times gazetesi, İsrail'deki Sde Teima askeri gözaltı merkezinde alıkonulan binlerce Filistinlinin yaşadığı kötü muameleye dair bulguları yayımladı.

NYT'nin özel haberine göre, Sde Teima'da tutulan Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde sessiz bir şekilde oturtulduğu belirtiliyor. Filistinliler, bu gözaltı merkezinde 3 aya kadar tutulabiliyor ve burada karşılaştıkları sorgulama süreçlerinde birçok kişi insanlık dışı muamelelere ve işkenceye maruz kalıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.