İsrail Askerlerinden BM Konvoyuna Saldırı

İsrail askerlerinin Gazze'de BM'ye ait bir konvoya ateş açtığı bildirildi. Saldırıda bir zırhlı araç hasar gördü, ancak can kaybı yaşanmadı. BM yetkilileri, insani yardım çalışanlarının hedef alınamayacağını ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler'e ait bir konvoya ateş açtığı bildirildi. Saldırıda bir BM zırhlı aracı ciddi şekilde hasar gördü, ancak can kaybı yaşanmadı. BM yetkilileri, konvoyun İsrail yetkililerince koordine edildiğini ve yardım çalışanlarının hedef alınamayacağını belirterek sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir konvoya ateş açtığı bildirildi. Saldırıda, bir araçta ciddi hasar meydana geldi, ancak can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'deki BM konvoyuna ateş açtığını duyurdu. Konvoyun Gazze kentinin Gazze Vadisi bölgesinde ağır ateş altında kaldığını ve BM'ye ait bir zırhlı aracın 5 kurşun isabet ederek ağır hasar gördüğünü belirtti. 

Lazzarini, saldırıya uğrayan araçların BM sembollerini taşıdığını ve ekiplerin BM yelekleri giydiğini vurguladı. Konvoyun hareketinin öncesinde İsrailli yetkililerce koordine edildiğini ve onaylandığını ifade eden Lazzarini, olayda can kaybı yaşanmadığını ve BM ekibinin yoluna devam ederek Gazze'ye ulaştığını ekledi.

Lazzarini, paylaşımında "İnsani yardım çalışanları hedef olamaz. Sorumlular hesap vermeli." dedi. İsrail ordusu, Gazze'de şiddetli saldırılara devam ederken, BM ve diğer yardım kuruluşlarını da sık sık hedef alıyor. Önceki bir saldırıda, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesinde Dünya Merkez Mutfağı'nın (WCK) 7 çalışanı hayatını kaybetmişti. Bu ekip, saldırı sırasında kuruluş logosunu taşıyan zırhlı araçlarla çatışmasızlık bölgesinde bulunuyordu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.