İsrail basını açıkladı: Ordu, İran'a misilleme planını onayladı

Ortadoğu'da gerginlik artmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırının ardından, İran'ın olası bir saldırısına karşı yapılacak karşı saldırı planının ordu ve dış istihbarat teşkilatı Mossad tarafından onaylandığı ifade edildi.

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırının ardından hızlı bir şekilde misilleme yapacağını duyurmuş ve ABD'yi de olaydan sorumlu tutmuştu.

'İSRAİL OLASI BİR İRAN SALDIRISINA KARŞI HAZIRLIKLI'

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, ABD ve İsrail orduları arasındaki işbirliği artmış durumda. Haberde, "İsrail ordusu ve Mossad, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı durumunda İran'a karşı bir saldırı planı üzerinde anlaşmaya vardı." ifadesine yer verildi. İran'ın saldırıdan intikam alma niyetinden vazgeçmeyeceği vurgulanırken, İsrail'in olası bir İran saldırısına karşı hazırlıklı olduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde "ABD'nin İran'ın saldırı tehdidine karşı tam destek verdiğini" ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!