İsrail basını: Netanyahu'yu darbe korkusu sardı

İsrail basınına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, parti içinden kendisine darbe yapılmasından endişe duyuyor. Netanyahu'nun nabız yoklamak için Likud milletvekilleriyle görüştüğü öne sürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisi içinde kendisine karşı bir hareketin planlandığı endişesi dile getirildi. Ynet haber sitesine göre, Netanyahu, bu durumu değerlendirmek amacıyla Meclis'teki Likud Partisi milletvekilleriyle bir araya geldi.

Bir Likud Partisi yetkilisi, Binyamin Netanyahu'nun yerine birinin geçeceği konuşmalarıyla ilgili endişelerini ifade ettiğini ve böyle bir düşüncenin partide destek bulup bulunmadığını anlamak istediğini belirtti.

Binyamin Netanyahu'ya yöneltilen Gazze savaşı ve 7 Ekim felaketiyle ilgili eleştirileri hatırlatan yetkili, son günlerde Likud içinde Binyamin Netanyahu'nun görevden alınmasının ardından ne yapılacağına dair gizli bir tartışma olduğuna işaret etti.

Başka bir Likud yetkilisi ise hükümetin güvenoyunu kaybetmesi durumunda Netanyahu'nun yerine başka bir aday çıkarılmasının olasılığını değerlendirdiklerini vurguladı.

 
 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı