İsrail Batı Şeria'nın birçok bölgesinde baskın düzenledi: Eğitime ara verildi!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Tulkerim kenti ve birçok Filistin beldesine baskınlar gerçekleştirdi. Ayrıca, El Halil kentinin bazı bölgelerinde güvenlik endişeleri nedeniyle eğitime ara verildi.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail ordusu Tulkerim kentinin batısında bir baskın düzenledi. Sosyal medya aktivistleri, askeri birliklerin Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi yakınında olduğunu ve buldozerler eşliğindeki askeri araçların Nur Şems Mülteci Kampı'na doğru hareket ettiğini gösteren videolar paylaştı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Madama ve Beyt Furik beldelerine de baskınlar gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, İsrail askerleri Kalkilya'nın doğusunda Ferata ve İmateyn beldelerine de baskın yaptı.

Batı Şeria'nın ortasında ise İsrail ordusu, el-Bire kentinin kuzeyindeki el-Celzun Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskıya karşı çıkan Filistinlilerle İsrail askerleri arasında arbede yaşandı, ancak yaralanma bildirimi yapılmadı.

Batı Şeria'nın güneyinde, İsrail ordusu Beytüllahim'in batısındaki el-Hadir beldesine de baskın düzenledi. Bu baskında, İsrail askerlerinin ses bombası ve gaz kullandığı, ancak yaralanma olmadığı bildirildi.

Bazı bölgelerde güvenlik endişeleri nedeniyle eğitim durduruldu. Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, bazı beldelerde eğitime ara verme kararı aldı.

İsrail, Gazze'de 7 Ekim saldırılarının yıl dönümünde Batı Şeria'ya geniş bir kapatma uygulama kararı almıştı. Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, kutsal değerlere yönelik devam eden ihlallere karşılık vermek amacıyla 7 Ekim 2023'te İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 kişinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. O tarihten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda yaklaşık 41 bin 870 Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılarda sivil altyapıya da zarar verildiği bildiriliyor.

İsrail ordusu, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 724 askerinin öldüğünü, 4 bin 448 askerinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşanan saldırılarda 741 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.