İsrail, Beyrut'a saldırıda bulunurken Hizbullah da Hayfa'yı hedef aldı

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırılarına gece boyunca devam etti. Beyrut'taki patlamaların ardından Hizbullah, misilleme eylemlerinde bulundu.

Lübnan, İsrail'in sınır kenti Hayfa'ya füzelerle karşılık vererek saldırıda bulundu. İsrail medyası, "2006'dan bu yana ilk kez Hayfa'nın merkezine roket düştü" şeklinde haberler yaptı.

Orta Doğu'yu gerginliğe sürükleyen İsrail ordusu, dün gece F-35 jetleriyle Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Bu bombardımanın ardından Hizbullah, misilleme yaparak çok sayıda roketi Hayfa'ya fırlattı.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri hedeflere ve askerlerine füze ile insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Hayfa'daki bir askeri üssün ve Ma'alot-Tarshiha'daki İsrail askerlerinin hedef alındığı belirtildi.

Ayrıca, Safed bölgesindeki İsrail askerlerine yönelik füzelerle saldırı gerçekleştirildiği ve Hayfa'daki Carmel Askeri Üssü'nün "Fadi 1" füzeleriyle vurulduğu ifade edildi. Tiberya'daki Nimra Askeri Üssü de saldırıya uğradı.

İsrail ordusu ise Beyrut'taki Hizbullah mevzilerine hava saldırısı düzenledi. Açıklamada, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah'a ait silah depolarının hedef alındığı belirtildi. İsrail devlet televizyonu KAN, Hayfa ve Tiberya'da Lübnan'dan fırlatılan füzelerin sonucunda 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.