İsrail, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oylamasını protesto ediyor

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in tam üyeliği oylamasına destek veren ülkelerin temsilcilerini protesto etmek için adım atıyor. Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in BM'deki statüsünün yükseltilmesini destekleyen ülkelerin büyükelçilerini toplantıya çağırarak diplomatik bir tepki gösteriyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in tam üyeliği oylamasına destek veren ülkelerin temsilcilerini protesto etmek için bir adım atıyor. Bakanlık, Filistin'in BM'deki statüsünün yükseltilmesi lehine oy kullanan ülkelerin büyükelçilerini çağırarak güçlü bir protesto gerçekleştirecek.

DİPLOMATİK TEPKİ VE PROTESTO ÇAĞRISI

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın talimatıyla gerçekleşecek olan bu protesto toplantısı, Fransa, Japonya, Güney Kore, Malta, Slovenya ve Ekvador büyükelçilerini kapsayacak. Ayrıca, Cezayir'in Filistin'in statüsünün yükseltilmesi için önerdiği ancak ABD'nin veto ettiği öneri lehine oy kullanan diğer ülkeler de aynı şekilde protesto edilecek.

OYLAMANIN ARKA PLANI VE ABD'NİN TUTUMU

18 Nisan'daki oylamada, Cezayir'in önerisiyle Filistin'in BM Güvenlik Konseyi'ne tam üyeliği oylanmıştı. Ancak, ABD'nin veto yetkisini kullanarak bu öneriyi engellediği belirtildi. Oylamada 12 ülke Filistin'in tam üyeliğini desteklerken, İngiltere ve İsviçre oylamaya katılmadı. ABD'nin bu tavrı, İsrail'in tepkisini daha da körükledi.

İsrail'in bu diplomatik hamlesi, Filistin-İsrail çatışmasının derinleştiği bir dönemde yaşanan bir gelişme olarak öne çıkıyor. Diplomatik ilişkilerin gerilmesiyle birlikte bölgede tansiyonun yükselmesi ihtimali, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor. Bu gelişmeler, Orta Doğu'da barış ve istikrarın sağlanması adına daha fazla çaba gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti