İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan etti!

İsrail, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasakladı. Dışişleri Bakanı Israel Katz, bu kararın, Guterres'in İran'ın füze saldırısını kınamayan açıklamalarına tepki olarak alındığını belirtti.

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasakladı. Dışişleri Bakanı Israel Katz, bu kararın, Guterres'in İran'ın füze saldırısını kınamayan tutumuna bir tepki olduğunu vurguladı ve Guterres'in politikalarını eleştirdi.

İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasakladı. Dışişleri Bakanı Israel Katz, Guterres'in bu statüsü ile ilgili olarak, İsrail'e giremeyeceğini duyurdu. 

Bu karar, Guterres'in İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından verdiği yanıta bir tepki olarak alındı; Guterres, saldırıda ismen İran'dan bahsetmedi ve kınama yapmadı. 

İsrail, Guterres'in savaş süresince izlediği politikaların "Hamas, Hizbullah, Husiler ve İran'dan teröristlere destek sağlamak" olduğunu öne sürdü. Katz, "İran'ın İsrail'e yönelik menfur saldırısını, neredeyse tüm dünya ülkelerinin yaptığı gibi, kesin bir dille kınayamayanların İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmediğini" belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.