İsrail Büyükelçiliği Civarında Şok Patlama! Olayın Arkasındaki Gerçek Ne?

İsrail’in Ekim ayında Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların yıldönümünde, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde İsrail Büyükelçiliği yakınlarında patlama meydana geldi.

İsrail’in Ekim ayında Gazze’ye başlattığı saldırıların yıldönümünde, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde İsrail Büyükelçiliği civarında bir patlama meydana geldi. Olay, uluslararası güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.

PATLAMANIN YERİ VE ZAMANI


Polis, patlamanın büyükelçiliğe ortalama 500 metre mesafede gerçekleştiğini bildirdi. Patlamanın sesinin bir silah sesi olabileceği üzerinde duruluyor. Kopenhag polisi sözcüsü Trine Moller, "Beş gün önce meydana gelen patlama ile bu olay arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırıyoruz, ancak henüz bir belirti yok." açıklamasında bulundu.

GEÇMİŞTE YAŞANAN OLAYLAR


Kopenhag’ın kuzeyinde 2 Ekim tarihinde de İsrail Büyükelçiliği çevresinde çifte patlama yaşanmıştı. Bu olayda yaralanan olmamasına rağmen, iki kişi gözaltına alınmıştı. Şimdi, yeni patlama ile birlikte güvenlik güçleri olayın arka planını araştırmaya devam ediyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI


Yaşanan bu olaylar sonrasında Kopenhag polisi, büyükelçilik çevresindeki güvenlik önlemlerini artırarak, halkın güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarına hız verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.