İsrail Büyükelçiliği'ne Molotoflu Saldırı: Romanya'da Şüpheli Gözaltında

Romanya'da İsrail Büyükelçiliği'ne molotoflu saldırı! Polis, şüpheliyi gözaltına aldı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırganın Suriye kökenli olduğunu doğruladı. Olayda herhangi bir hasar veya yaralanma yaşanmadı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunan İsrail Büyükelçiliği'ne dün gerçekleşen molotoflu saldırı, yetkilileri harekete geçirdi. Romanya polisi, saldırgan olarak nitelendirdiği yabancı ülke vatandaşını gözaltına aldı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, şüphelinin Suriye kökenli olduğunu doğruladı. Saldırıda herhangi bir hasar veya yaralanma yaşanmazken, olayın arkasındaki motivasyonlar inceleniyor.

Romanya polisi, Bükreş'teki İsrail Büyükelçiliği dışında molotof kokteyli atan bir yabancı ülke vatandaşını gözaltına aldı. Polis açıklamasında, olayın hasara veya yaralanmaya neden olmadığını belirtti.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Romanya İstihbarat Servisi, kendisini ateşe vermeyi tehdit eden 34 yaşındaki şüpheliyi terörle mücadele çalışanıyla birlikte yakaladı. Servis, şüphelinin daha sonra polise teslim edildiğini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da şüphelinin gözaltına alındığını doğrulayarak, şüphelinin muhtemelen Suriye kökenli olduğunu iddia etti. Bakanlık açıklamasında, şüphelinin güvenlik kontrolünde bir petrol bombası çıkarıp ateşlediği ve ardından atmaya çalıştığı belirtildi.

Polis sözcüsü Georgian Dragan, yerel medyaya yaptığı açıklamada, şüphelinin eylemlerinin kişisel nedenlerle gerçekleştirildiğini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilişkili olmadığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.