İsrail casus yazılımı Türkiye’de endişe yarattı

İsrail casus yazılımı Türkiye’de bazı bilgisayarlara sızdı. Bu yazılımın kullanıcı verilerini çaldığı söyleniyor. İsrail merkezli bir şirket tarafından geliştirilen casus yazılım son günlerin korkusu oldu.

Hatırlayacağınız üzere bir dönem Pegasus virüsü ortaya çıkmıştı. Bu virüs ile birlikte çok fazla bilgisayar tehdit altında kaldı.

Bugünlerde yeni bir virüs üzerinde araştırma yapılıyor. Ortaya çıkan son detaylara göre İsrail Merkezli Candiru isimli bir şirket casus yazılım geliştirdi. Bu yazılım şeytanın dili olarak adlandırılıyor ve birçok ülkede aktif olarak çalışıyor. Üstelik casus yazılımın hedef aldığı kitle ise gazeteciler, siyasetçiler ve aktivistler.

Önemli bir siber güvenlik şirketi tarafından yapılan araştırmalara göre bu zararlı yazılımın rus, türk ve filistin bilgisayarlarına sızdığı ifade ediliyor. Avrupa ve Ortadoğu’da birçok bilgisayarda bu virüsün olduğu açıklandı.

Citizen Lab ve Microsoft Threat Intelligence Center tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bu zararlı yazılımın genellikle insan hakları savunucuları ve politikacıları hedef aldığı söyleniyor. Ayrıca hedef kitlesinde İsrail’e karşı çalışabilecek birçok gazeteci ve muhalif bulunuyor. Türkiye gibi ülkelerde de bu zararlı yazılımın olduğunu söyleyebiliriz.

Zoom hacker saldırıları altında: Tüm toplantılara girebiliyorlar

İngiltere, Filistin, Singapur, Türkiye ve Lübnan gibi birçok ülkede bilgisayarlara sızan bu virüs güvenilir kaynaklardanmış gibi görünen internet sitesi linklerini kullanıyor. Böylece birçok kişi hemen oyuna gelebiliyor. Arka planda çalışan bu casus yazılım bilgisayarların kontrolünü ele geçiriyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!