İsrail Derec ve Sabra Mahallelerini vurdu

Gazze'deki İsrail saldırılarında Derec ve Sabra mahalleleri vuruldu, birçok ev yıkıldı. Refah'ta evler tahrip oldu, insanlar yaralandı. İsrail'in 240 günlük işgali sırasında 36 bin 379 Filistinli öldü, 82 bin 407 kişi yaralandı.

Gazze'de İsrail'in saldırıları sürerken, Derec ve Sabra mahalleleri en son hedef oldu. Evlerdeki yaşamlarını kaybedenler ve yaralananlarla birlikte, Refah'ta da yoğun hasarlar meydana geldi. Bu son saldırılar, İsrail'in 240 günlük Gazze işgalinin acı bir özeti niteliğinde. Resmi rakamlara göre, işgal süresince on binlerce Filistinli öldü ve yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze'nin Derec Mahallesi'ndeki Sahat eş-Şevva bölgesi, el-Belde el-Kadime'ye İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu ve Sabra Mahallesi'nde bulunan üniversite çevresi topçu atışlarıyla hedef alındı.

Bu saldırılar sonucunda birçok evde yaşayanlar öldü ya da yaralandı. Refah kentindeki Brazil Mahallesi'ne yapılan İsrail savaş uçaklarının saldırısı sonucunda birçok ev hasar gördü ve insanlar yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki Zehra ve Migraka bölgeleri ile Zeytun Mahallesi, İsrail topçularının uzun süreli bombardımanına maruz kaldı.

İsrail işgal güçleri, Refah kentinin batısını topçu ateşiyle vururken aynı zamanda ses ve sis bombaları da kullandı.

İsrail'in Gazze'yi işgali başladığı 7 Ekim'den bu yana, 1200 İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı. Ancak aynı süreçte Gazze Şeridi'ne yapılan İsrail saldırılarında, 15 bin 328'i çocuk ve 10 bin 171'i kadın olmak üzere en az 36 bin 379 Filistinli hayatını kaybetti, 82 bin 407 kişi ise yaralandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.