İsrail Dışişleri Bakanı, Erdoğan-Haniye Görüşmesine Türkçe Tepki Gösterdi, AKP'den Yanıt Geldi!

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile yaptığı görüşmeye karşı Türkçe bir tepki gösterdi. Bu tepkiye AKP'den ise hızlı bir yanıt geldi. İşte detaylar..

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile yaptığı görüşmeye sert bir tepki gösterdi.

Katz, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Haniye'nin birlikte çekildiği fotoğrafı eleştirdi ve Türkçe bir mesaj paylaştı: "Müslüman Kardeşler, tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan, utanmalısın!"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Katz'ın açıklamalarına yanıt verdi. Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Katz'ın sözlerini "saygısızlık" olarak nitelendirdi ve şunları dile getirdi:

"İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımızı hedef alan saygısız açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesaplarını bir gün verecekler."

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırılar ele alındı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması, bölgede adil ve kalıcı bir barış süreci ile ilgili konuların ele alındığı belirtildi. Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası toplumun dikkatini Filistinlilere uygulanan zulme çekmek için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Ayrıca, Erdoğan, Hamas lideri Haniye'ye İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini ödeyeceğini belirterek, Türkiye'nin Filistin'e yönelik insani yardımlarını sürdüreceğini ve Gazze'ye ticari kısıtlamalar dahil olmak üzere bir dizi yaptırım uyguladığını ifade etti.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı