İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!

Eurovision şarkı yarışmasına ev sahibi olan Malmö, heyecanla beklenen tarihe hazırlanıyor! 5-11 Mayıs tarihleri arasında yarışma düzenlenecek! İsrail'i ise Eurovision'da bu yıl 20 yaşındaki müzisyen Eden Golan ile dünya seyredecek!

Geçen ağustos ayında İsveç'te Kur'anı Kerim'in yakılması nedeniyle güvenlik tehdidi düzeyi yükselmişti. Bu arada İsrail'in Eurovision'a katılımı sırasında Gazze'deki çatışmalar devam ederken sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.

Malmö şehrinin güvenlik şefi Ulf Nilsson yaptığı değerlendirmede AFP'ye şunları söyledi: "Çatışma İsrail ile Hamas arasında "Ukrayna'daki savaş tehdidi İsveç'i etkiliyor ve hibrit savaş riski daha büyük, siber saldırılar var, zor günler yaşıyoruz" dedi.

MALMÖ HEYECANI!

Önemli bir kısmı İsrail ile Hamas arasında İsveç'teki Filistinliler Malmö'de yaşıyor. Bu nedenle İsrail ile Hamas arasındaki savaş, Malmö'nün Eurovision hazırlıklarına yeni bir boyut getiriyor.

Malmö, 180'den fazla ülkeden insanın bir arada yaşadığı çok kültürlü bir şehir. Ortalama 360 bin kişi. Polis, bu göreve hazır olduklarını söyledi.

Polis sözcüsü Niels Norling şunları söyledi: "Dünyanın çeşitli yerlerinde işlerimizi ve günlük yaşamımızı etkileyen çatışmalar görmemiz alışılmadık bir durum değil. "Belki de gösteri yapmak, İsrail'in Eurovision'a katılımını desteklemek ve protesto etmek için izin istedik" dedi.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) ile Eurovision'u düzenleyen İsveç kamu televizyonu kanalı SVT) , tüm detayları da açıkladı.

"TÜM SENARYOLARA HAZIRLIYORUZ"

Ebba, AFP'ye yaptığı açıklamada, kanalın yöneticilerinden Adielsson, şunları söyledi: "Tüm senaryolara hazırlanıyoruz. Adielsson, protestoların etkinliğin düzenlendiği Malmö Arena'nın hem içinde hem de dışında gerçekleşeceğini düşündüklerini ve buna göre hazırlandıklarını kaydetti.

'İSRAİL YARIŞMADAN ÇEKİLEBİLİR'

Rusya Yarışmadan Men Edildi. Rusya'nın Ukrayna'yı İşgal Etmesinden Sonra. Bazı Avrupa Ülkeleri Gazze İhtilafı Nedeniyle İsrail'in Rekabetten Çıkarılmasını Talep Etti. Ancak Ebu Bu Talepleri Reddetti Ve İsrail'in Yarışmaya Katılabileceğine Karar Verdi.

İsrail kamu televizyonu da EBU'nun üyesi. İsrail, 1973 yılında Eurovision'a katılan ilk Avrupalı ​​olmayan ülke oldu. O tarihten bu yana İsrail yarışmayı dört kez kazandı.

ŞARKI ADI VE ŞARKILAR DEĞİŞTİ!


Bu yıl İsrail'i 20 yaşındaki Eden Golan temsil ediyor yarışmada. EBU, Golan'ın yarışmaya seçilen "October Rain" adlı şarkısının adını ve sözlerini siyasi olduğu gerekçesiyle değiştirdi. Şarkı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda ölenlere gönderme yapıyor.

Malmö bu yılki etkinliğe ev sahipliği yapıyor çünkü yarışmayı 2023'te İsveçli müzisyen Loreen kazandı. Ortalama katılım 80 ülkeden 100 bin ziyaretçi . Malmö'de bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'