İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!

İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar tırmanıyor. Hamas'ın roket saldırılarına İsrail hava saldırılarıyla yanıt veriyor. AB, İsrail'e siyasi baskı yapılması çağrısında bulunuyor. Diplomatik çözüm için çaba artırılıyor.

İsrail ve Gazze arasındaki son dönemdeki artan çatışmalar, bölgede gerilimi yükseltirken, Avrupa Birliği'nin çağrısıyla siyasi bir çözüm arayışı hız kazanıyor.

Son dönemde İsrail ve Gazze arasındaki gerilimler tırmanıyor. Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırıları artarken, İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırıları düzenliyor. Bu çatışmalarda her iki taraf da can kayıpları veriyor ve bölgedeki insani durum daha da kötüleşiyor.

Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Gazze'deki olayların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, İsrail'e siyasi baskı uygulanması gerektiğini belirtti. Borrell, AB ülkelerinin İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi için çaba göstermek adına daha fazla temas halinde olma konusunda anlaştığını dile getirdi.

Ancak, henüz askıya alınacak bir anlaşma olmadığını belirterek, konunun gelecek dışişleri bakanları toplantısında ele alınacağını açıkladı. Borrell, tarafları dinlemek adına bir sonraki AB dışişleri bakanları toplantısına İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa'nın davet edilebileceğini ifade etti.

Bu çerçevede, AB'nin İsrail'e siyasi ve diplomatik baskı yaparak, şiddetin sona erdirilmesi için çaba gösterdiğini vurgulayan Borrell, AB liderlerinin durumun kabul edilemez olduğu konusunda net bir fikir birliği içinde olduğunu belirtti. Ancak, çözüm için daha fazla çaba gerektiği ve taraflar arasında diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'ye Yardım Kapısı: İsrail Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Yeniden Açtı
Baltimore'da Yıkılan Köprü Faciasında Son İşçinin Bedeni Bulundu, Arama Çalışmaları Sonlandırıldı
İsrail'in Refah saldırıları devam ediyor: 100'den fazla noktaya hava saldırısı yapıldı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Ukrayna, NATO askeri talep etmedi"
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ziyareti öncesinde ikilili ilişkileri değerlendirdi